Доступність посилання

ТОП новини

Ознаки стабілізації в Україні. Облгази Фірташа. (Огляд преси)


Київ – Газета «Сегодня» стверджує, що після кількох місяців паніки серед українців і стрімкого обвалу виробництва й торгівлі в Україні настала певна стабільність. Стабілізувалася гривня, зменшився відтік депозитів, пожвавився ринок житла. Можливо, у людей знову з’явилися гроші і вихід із кризи вже не за горами? Ні те, ні інше, переконані газетярі. Просто українці звикають жити без надмірностей. І жити так доведеться щонайменше до кінця року. Про це зазначається в статті «Криза: народ звикає».

Антимонопольний комітет надав журналістам газети «Діло» результати перевірки діяльності компанії RosUkrEnergo. Відомство проаналізувало інформацію про встановлення газотрейдером контролю над українськими газовими постачальниками. І дійшло висновку, що пан Фірташ насправді не володіє більшістю облгазів. А його заяви про свій надмірний вплив на ці підприємства -
не що інше, як спроби залякати уряд. Докладніше про це видання розповідає в матеріалі «Фірташа відрекли від облгазів».

Експерти газети «День» розмірковують, чи загрожує нині Україні сейсмічна небезпека і як можна убезпечити своє життя від некерованої стихії. Фахівці інформують, що в країні більшість регіонів є в сейсмічно активних зонах. Насамперед, це Карпати та Південний берег Криму, майже вся Одеська область, частина Донбасу, Кіровоградської, Вінницької областей. Але експерти наголошують, що до жертв призводять не так землетруси, як погано збудовані будинки. Тому дуже важливо нині робити самостійне проектування та визначати сейсмостійкість споруд, які вже є. Більше з проблемою видання знайомить у публікації «Землетрус не передбачиш».

У цьому ж числі «День» наголошує, що вітчизняна злочинність є особливим різновидом злочинності - це злочинність кризового періоду. Що це означає? З одного боку, вона породжена соціальною кризою в Україні, а з другого - вона створює сприятливий ґрунт для поглиблення кризи. Вивести країну із соціальної кризи можна, лише розірвавши це зачароване коло. Якщо його не розірвати, то будь-які реформи – політичні, економічні, правові, моральні – приречені на невдачу. Про це йдеться в матеріалі «Проблема №1 – злочинність».

Напередодні допрем’єрного показу нового фільму «Серце на долоні» в рамках фестивалю «Дні польського кіно» режисер Кшиштоф Зануссі поділився з кореспондентом газети «Ізвєстія» в Україні» деякими подробицями створення своїх стрічок і порадив, як врятувати український кінематограф. Знайомить з текстом інтерв'ю стаття «Кшиштоф Зануссі: «Сучасна кіноіндустрія – це супермаркет».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG