Доступність посилання

ТОП новини

«Вищі ешелони влади» причетні до контрабанди – Ющенко


Президент Вiктор Ющенко заявив про причетнiсть окремих високопосадовців до контрабанди, внаслiдок чого бюджету та економiцi країни завдаються значні збитки.

«Ланцюжок веде до верхнiх ешелонiв влади», – заявив Глава держави пiд час наради з питань ситуацiї у фiнансовiй сферi.

За його словами, головними проблемами, окрiм контрабанди, є заниження митної вартостi товарiв.

Президент зазначив, що чинний уряд допускає порушення, пов’язанi з iмпортом м’яса до України. При цьому Ющенко зазначив, що контрабанда використовується для тiньового фiнансування виборiв.

Глава держави доручив Службi безпеки в найближчi два днi пiдготувати новий план боротьби з контрабандою, а також перевірити Київську обласну митницю, Вiнницьку, Полтавську, Iвано-Франкiвську, Криворiзьку, Миколаївську, Куп’янську (Харкiвська область) митниць через низьку кiлькiсть фiксованих митних порушень.

Президент також зазначив, що слабкiсть правоохоронних органiв i митної служби призводить до збiльшення тiньової частини економiки: за рiзними оцiнками, вiд 31% до 50% ВВП країни проводиться в тiнi.

За словами Ющенка, контрабанда та митнi махiнацiї призводять до недонадходжень до бюджету близько 90 мільярдів гривень.

При цьому Глава держави зазначив, що 70% контрабанди йде через офiцiйнi пункти пропуску. У зв’язку з цим вiн констатував слабкiсть кадрової полiтики митної служби, а також звинуватив спiвробiтникiв мiлiцiї у забезпеченнi транзиту контрабандних товарiв територiєю країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG