Доступність посилання

ТОП новини

Саміт Групи восьми на закінчення береться за розвиток Африки


Учасники саміту Групи восьми в італійському місті Аквілі обговорюють сьогодні, третього й останнього дня зустрічі, вплив глобальної фінансової кризи на Африку – найбідніший у світі континент.

На саміт запросили на сьогодні лідерів провідних африканських країн – Алжиру, Анголи, Ефіопії, Єгипту, Лівії, Нігерії, Південної Африки й Сенегалу.

На засіданні, зокрема, мають проголосити ініціативу надати 15 мільярдів доларів на підтримку африканського сільського господарства, щоб країни континенту не були постійно залежні від харчової допомоги.

Протягом попередніх двох днів керівники семи промислово найрозвиненіших держав – Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Франції й Японії, – а також Росії за участі лідерів інших провідних країн світу обговорювали світову економічну кризу і всесвітнє потепління.

На саміті Групи восьми домовились обмежувати шкідливі викиди у повітря

Зокрема, керівники держав Групи восьми узгодили вчора з країнами, які розвиваються, нові обмеження на викиди в атмосферу вуглекислого газу.

Згідно з декларацією, підписаною учасниками так званого Форуму провідних економік, вони намагатимуться упродовж наступних 40 років не допустити потепління атмосфери більше ніж на 2 градуси за Цельсієм у порівнянні з 1900 роком. До Форуму провідних економік входять, разом із Групою восьми, держави зі швидкими темпами розвитку.

Але провідні світові держави не змогли переконати країни, що розвиваються, скоротити удвічі викиди в повітря шкідливих газів до 2050 року.

Напередодні країни Групи восьми оголосили, що самі вони до цього ж терміну планують скоротити викиди парникових газів аж на 80 відсотків.

Раніше Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун критикував учасників саміту Групи восьми за те, що вони, на його думку, не докладають достатніх зусиль для протидії глобальному потеплінню.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG