Доступність посилання

ТОП новини

Парламент закрив сесію


Голова Верховної Ради Володимир Литвин закрив нинішню четверту сесію парламенту. Наступна, п’ята, має розпочатися 1 вересня. При цьому спiкер зазначив, що в разi потреби депутати зможуть зiбратися й до вiдкриття чергової п’ятої сесiї. Зокрема, якщо виникнуть пропозицiї, пов’язанi з ухваленням законопроекту про пiдвищення соцiальних стандартiв.

Від 1-го липня Партія регіонів блокувала парламент, вимагаючи негайного ухвалення законопроекту про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Четверта сесія парламенту відкрилася 3-го лютого.

За час цієї сесії парламент відмовився висловити недовіру Кабінету Міністрів, звільнив міністрів: фінансів – Віктора Пинзеника, закордонних справ – Володимира Огризка, оборони – Юрія Єханурова, транспорту й зв’язку – Йосипа Вінського.

Регіони і БЮТ заявляють, що готові скликати позачергову сесію

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує скликання позачергової сесії парламенту.

«Голосування сьогоднішнє щодо закриття сесії дає відкриті можливості зібрати позачергову сесію, і тоді не буде ніяких юридичних нюансів», – сказав депутат.

За його словами, сесію, яка необхідна для внесення змін до закону про вибори Президента, готові ініціювати як його фракція, так і фракція БЮТ.

У Блоці Юлії Тимошенко підтвердили, що готові скликати позачергову сесію. За словами депутата Сергія Міщенка, вона має відбутися не пізніше другої декади серпня.

Верховна Рада планувала на сьогоднішньому засіданні розглянути скорочення терміну кампанії з виборів Президента зі 120 до 90 днів. Однак після ухвалення парламентом декількох рішень спікер Володимир Литвин закрив четверту сесію Верховної Ради.

Сьогоднішнім голосування депутати направили на повторне друге читання законопроект про збільшення соцстандартiв та законопроект про порядок фінансового оздоровлення банків. Парламентарі також ратифікували угоду про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції й розвитку і відмовилися скасувати своє рішення щодо Євро-2012, яке зобов’язує Нацбанк перерахувати до держбюджету майже 10 мільярдів гривень для підготовки Чемпіонату.

********
Раніше сьогодні депутати від фракції Партії регіонів заблокували роботу електронної системи голосування «Рада».

Під час засідання регіонали Владислав Лук’янов й Ельбрус Тедеєв прорвалися в кабіну співробітників апарату Ради, який забезпечує функціонування системи голосування.

Парламентарі знеструмили систему, і після того, як спікер Володимир Литвин поставив на голосування одне з питань порядку денного, результати голосування не висвітилися на табло.

А від 7:00 ранку депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко почали блокувати трибуну й президію Верховної Ради.

За словами бютівців, працюючи «на випередження», вони домагалися проведення позачергового засідання парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG