Доступність посилання

ТОП новини

Байден зустрівся з претендентами на Президента України


Віце-президент США Джо Байден. Київ, 21 липня 2009 р.
Віце-президент США Джо Байден. Київ, 21 липня 2009 р.

Крім Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, а ще Володимира Литвина, з якими віце-президент США зустрічався як із чільними українськими посадовцями, Джо Байден мав зустрічі і з Віктором Януковичем та Арсенієм Яценюком.

Віце-президент США Джо Байден зустрівся ввечері у вівторок у Києві з Арсенієм Яценюком, якого вважають одним із важливих майбутніх кандидатів на Президента України в січні наступного року.

Після зустрічі Яценюк сказав, що вони говорили про економічні питання і про необхідність оновити українсько-російські відносини.

За його словами, теми НАТО і майбутніх президентських виборів в Україні співрозмовники не заторкували.

Перед тим Джо Байден мав зустріч із лідером опозиційної Партії регіонів Віктором Януковичем, якого теж вважають за одного з провідних майбутніх кандидатів на виборах.

Після зустрічі Янукович розповів, що вони обговорювали, серед іншого, тему енергетичної безпеки України, а також майбутніх президентських виборів.

За словами Януковича, зокрема, він висловив зацікавленість Партії регіонів, щоб на виборах були міжнародні спостерігачі, серед них і американські, які б створили «рівні умови для кожного з кандидатів».

Заступник Януковича як голови Партії регіонів Ганна Герман додала, що в перебігу зустрічі тему НАТО не згадували.

За її словами, коли на початку зустрічі Джо Байден запитав у Віктора Януковича: «Можливо, я розмовляю з майбутнім Президентом України?», – Янукович відповів: «Ваші слова та почути б Богові», – на що Байден сказав, що «Бог його не так часто слухає».

У вівторок віце-президент США зустрівся і з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, який уже заявив, що буде кандидатом на президентських виборах.

За повідомленням парламентської прес-служби, в перебігу розмови Байден, зокрема, повторив слова підтримки України з боку США і заклик до реформ.

Сам Байден ніяк не коментував ці свої зустрічі.

Раніше у вівторок віце-президент США зустрічався з Президентом і Прем’єр-міністром України. І Віктор Ющенко, і Юлія Тимошенко теж мають намір кандидувати на Президента.

Джо Байден перебуває в Україні з триденним робочим візитом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG