Доступність посилання

ТОП новини

Зв’язку між затриманням Пукача і виборами немає – Медведько


Генеральний прокурор Олександр Медведько заперечує зв’язок між затриманням колишнього керівника кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача й майбутніми виборами Президента. Він також наголосив на неприпустимості оприлюднення будь-якої інформації щодо свідчень, наданих Пукачем.

Медведько розкритикував заступника голови СБУ Василя Грицака, який наступного дня після затримання екс-керівника кримінальної розвідки МВС оприлюднив деяку інформацію про свідчення, надані затриманим.

«Я вважаю, що неприпустимо, щоб заступник голови СБУ, який не має жодного відношення до пред’явлення обвинувачення, до допиту Пукача, говорив про результати слідства», – зазначив Генпрокурор, зауваживши, що це має вирішувати лише слідчий або керівник слідчої групи, у веденні якого перебуває кримінальна справа.

У зв’язку з цим Медведько зазначив, що слідчий навіть йому особисто заборонив оприлюднювати будь-яку інформацію стосовно результатів допиту Пукача.

22 липня заступник голови СБУ Василь Грицак заявив, що Пукач зізнався в причетності до вбивства Гонгандзе та назвав замовників цього злочину.

А колишній співробітник президентської охорони Микола Мельниченко припускав, що затримання Пукача пов’язане з наближенням виборів Президента.

********
Пукачу висунули звинувачення в причетності до вбивства Гонгадзе

Генеральна прокуратура висунула звинувачення в причетностi до вбивства журналiста Георгiя Гонгадзе колишньому керівнику управління кримінальної розвідки МВС Олексію Пукачу. Про це повідомив Генпрокурор Олександр Медведько.

За його словами, зараз слiдчi перевiряють свiдчення Пукача про місце, де може бути голова вбитого журналіста. «Роботу розпочали. На мiсце виїхали ще вчора i наразi працюють», – зазначив Медведько.

Вiн також зауважив, що Генпрокуратура перевiряє й iншу iнформацiю, що стосується перебування Пукача в Українi, зокрема в Донецьку i Луганську.

Пукача, звинуваченого в справі про вбивство Георгія Гонгадзе і оголошеного в розшук з 2005 року, затримали ввечері 21 липня в селі на Житомирщині.

********
Прокуратура перевірить причетність Пукача до загибелі Чорновола

Генеральна прокуратура має намір перевірити причетність колишнього керівника кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача до загибелі колишнього лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомив Генеральний прокурор Олександр Медведько.

«Я чув таку інформацію. Ми обов’язково перевіримо це, оскільки цим службовцем здійснювалися викрадення, побиття», – сказав Медведько.

При цьому, за його словами, в матеріалах кримінальної справи про загибель Чорновола такої інформації немає.

Напередодні народний депутат Тарас Чорновіл заявив, що Пукач стежив за його батьком В’ячеславом Чорноволом у день його загибелі в автокатастрофі 25 березня 1999 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG