Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: виявлений фрагмент черепа може належати Гонгадзе


Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року
Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року

Генеральна прокуратура України підтвердила, що в Білоцерківському районі Київської області знайдений фрагмент черепа, який може належати вбитому журналісту Георгію Гонгадзе.

Як повідомили у прес-службі відомства, фрагмент виявила у вівторок вранці неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативна група.

Разом із цим у відомстві зазначили, що залишки черепа пошкоджені, оскільки свого часу на місці, де їх знайшли, «працював екскаватор».

В ексклюзивному інтерв'ю «5 каналу» заступник Генпрокурора Микола Голомша заявив у вівторок, що місце, де знайшли фрагменти черепа, вказав екс-генерал-лейтенант Олексій Пукач.

За словами Галомші, експертизу останків призначили на середу і вона може тривати кілька тижнів. При цьому він зауважив, що експерти також продовжують пошуки інших фрагментів останків Гонгадзе.

«Слідчі допускають, що це голова, череп Георгія Гонгадзе. Тому зараз ведуться усі роботи для встановлення інших фрагментів кісток черепа... Чим ушкоджені кістки черепа – зараз сказати важко. Для цього будуть експерти, які скажуть – які фактори повпливали на розчленування кісток черепа. Але дійсно це поле, на якому сіють, орють, риють канави, є гусениці тракторів», – зазначив Микола Голомша.

Тим часом, Міжнародна федерація журналістів привітала повідомлення про виявлення частини черепу і закликала довести розслідування до кінця.

«Це відкриття може свідчити про те, що є прогрес у розслідуванні. Ми можемо це лише вітати. Але, зрештою, ми хочемо знати, хто влаштував це вбивство і впевнитися, що ці люди постануть перед правосуддям», – заявив в інтерв’ю Радіо Свобода представник федерації Ернест Саґаґа.

Заступник Генпрокурора Микола Голомша в ефірі «5 каналу» сказав, що інформація про те, чи назвав Олексій Пукач прізвища замовників убивства Георгія Гонгадзе, є таємницею слідства. Саме так він відповів на заклик Міжнародної федерації журналістів терміново назвати організаторів убивства Георгія Гонгадзе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG