Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: треба припинити політичне шоу в розслідуванні резонансних справ


Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності якнайшвидшого розслідування резонансних справ для запобігання їх політизації.

Про це він заявив на зустрічі з Генеральним прокурором Олександром Медведьком, головою Служби безпеки Валентином Наливайченком і міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком в аеропорту Бориспіль.

Звертаючись до Луценка, Президент порадив йому, у разі, якщо у МВС є інформація про місце перебування колишнього депутата Верховної Ради від БЮТ Віктора Лозінського, якого підозрюють у причетності до вбивства жителя Кіровоградської області, терміново його затримати.

«Щоб ми не були свідками того, що правоохоронці розробляють політичні сценарії... Мені відомо, як готується політичне шоу його здачі», – сказав Ющенко, закликавши правоохоронців зашкодити цим сценаріям.

Звертаючись до Медведька, Президент закликав його поставити крапку в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

«У вас є зараз свідок, що дає відомості такого характеру, які дають можливість поставити крапку в цій справі», – зазначив глава держави.

Президент зазначив, що знає про той тиск, що чиниться на слідство, і саме тому правоохоронні органи повинні якнайшвидше довести цю справу до кінця. «Кожен день затримки цієї справи обростає політичними сценаріями», – підсумував Ющенко.

Напередодні Президент обіцяв вжити заходів, щоб сприяти об’єктивному розслідуванню справ колишнього керівника карної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача й екс-депутата Лозінського.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG