Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко – прима політичного театру? Російські правозахисники гинуть (Огляд преси)


Київ – Газета «Нова» просить вибачення у читачів за дезинформацію, яку допустила нещодавно. В одній з публікацій видання назвало Інну Богословську автором найартистичнішої виборчої кампанії сезону. Це не так: неповторна прима політичного театру – Юлія Тимошенко. Такого висновку журналісти дійшли після поїздки прем’єра до Одеси і її відвідин тамтешнього оперного театру. А також після її зустрічі з журналістами, яких вона переконувала, що криза під натиском уряду вже почала відступати. Про розбіжності між сказаним і реальністю видання інформує в статті «Театральна економіка Тимошенко».

Після кількох днів затишшя на дипломатичному фронті українське МЗС знову поновило військові дії. Як пише газета «Сегодня», масована атака на позиції Росії розпочалися з чергової ноти протесту до своїх російських колег з МЗС у зв’язку із забрудненням кораблями Чорноморського флоту акваторії Севастопольської бухти. Таким чином, як зазначає видання, не підтвердилися прогнози, що Банкова після листа Дмитра Медведєва на адресу Віктора Ющенка, стане більш зговірливою і покірнішою.

Список убитих російських правозахисників зростає із загрозливою швидкістю. Назвавши конкретні прізвища, газета «День», зауважує, що проблема у внутрішньому устрої російської влади, в предметі її гордості, владної вертикалі. Правозахисники та незалежні журналісти в неї не вписуються. Більш того, вони надто заважають її функціонуванню. Адже основу будь-якої системи складають страх, зомбування громадян і таємниця дій влади. І ті, й інші зривають ковдру цієї таємниці. Докладніше про це розповідається в статті «Вбивають і вбиватимуть?, або Правозахисники та журналісти стають головними ворогами російської влади».

Вивести країну з енергетичної залежності допоможе відновлювана енергетика, стверджує газета «Голос України». Видання пише, що світ вже відмовляється від котелень, які працюють на вугіллі й мазуті. Бо крім екологічних ризиків, вони ще й малоефективні, хоча при цьому вартість виробленої теплової енергії висока. Що ж до природного газу, то це надто дорогий вид палива, а для України він став іще й політичною зброєю у руках північного сусіда.

Утім, не все так безнадійно, запевняє видання: газ можна успішно добувати і з вторинної сировини, а українські розробки у цій сфері можуть гідно конкурувати зі світовими і вивести країну з глухого кута. Про які види палива йдеться конкретно видання розповідає в статті «Те, що валяється під ногами, може поставити на ноги».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG