Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: парламентарі не отримають зарплати за сьогоднішній день


Народним депутатам України не виплатять заробітну плату у розмірі суми за один робочий день, заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Звісно, сьогодні фінансування, зокрема заробітної плати, не буде... хоча мене дуже сильно критикують і називають моє рішення неправильним», – зазначив спікер він на брифінгу.

За його словами, це рішення про невиплату парламентаріям заробітної плати за один робочий день пов’язане з тим, що парламент так і не розпочав свою роботу через блокування фракцією Партії регіонів президії та трибуни.

При цьому він наголосив, що «заробітна плата депутатам встановлюється розпорядженням Голови Верховної Ради України». «Висновок: жодних порушень я не допустив», – заявив спікер.

Говорячи про суму, яка буде вирахувана із загальної заробітної плати депутатів, спікер заявив, що «таку суму буде розраховано, виходячи із загальної заробітної плати депутатів, і розділено на кожен робочий день».

Сьогодні вранці близько 20 депутатів від фракції Партії регіонів заблокували роботу Верховної Ради.

Раніше, 1 і 4 вересня Партія регіонів блокувала роботу парламенту з вимогою, щоб парламент розглянув насамперед підвищення соціальних стандартів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG