Доступність посилання

ТОП новини

Литвин підписав закон щодо виборів Президента


Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України» за підписом спікера Володимира Литвина офіційно оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Президент Віктор Ющенко раніше відмовився підписати закон, яким Верховна Рада скоротила строки кампанії із виборів Президента з 120 до 90 днів.

Верховна Рада ухвалила закон 24 липня 2009 року. Відтак 18 серпня Президент з відповідними пропозиціями повернув закон до Верховної Ради. 21 серпня Верховна Рада подолала вето Віктора Ющенка до цього закону. За це рішення проголосувало 325 народних депутатів України.

2 вересня 2009 року Президент повернув до Верховної Ради без свого підпису Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України». Віктор Ющенко наголосив, що готовий оскаржити в Конституційному Суді положення цього закону, якщо він набуде чинності.

Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента, враховуючи те, що закон був повторно ухвалений 325 голосами народних депутатів і, незважаючи на неконституційність, не може бути знову ветований, Ющенко надсилає його без підпису, надаючи можливість опублікувати документ у порядку, передбаченому Конституцією.

За Конституцією України, повторно ухвалений закон Верховною Радою не менш як двома третинами від її конституційного складу, який не підписав та офіційно не оприлюднив Президент України протягом 10 днів, невідкладно офіційно оприлюднюється Головою Верховної Ради і опубліковується за його підписом, зазначили в Інформаційному управлінні апарату Верховної Ради.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG