Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура може звернутися до суду через «Візир»


У Генеральнiй прокуратурi не виключають звернення до суду у зв’язку з невиконанням Державтоiнспекцiєю розпорядження щодо використання приладу для фiксацiї швидкостi «Візир», оскiльки вважають незаконною цю фiксацiю без складання протоколу на мiсцi.

Про це повiдомив керівник управлiння нагляду за дотриманням конституцiйних прав громадян Генпрокуратури Олексiй Денисюк.

За його словами, iз застосуванням «Вiзиру» ситуацiя на дорогах поліпшилась, проте до Генпрокуратури надiйшла велика кiлькiсть скарг від водiїв на незаконне притягнення до адмiнiстративної вiдповiдальностi за перевищення швидкостi, зафiксовані «Вiзиром».

«Прокурорськi перевiрки встановили, що спiвробiтники мiлiцiї ухвалювали постави про притягнення до вiдповiдальностi без складання протоколiв про порушення правил дорожнього руху», – заявив Денисюк.

При цьому представник Генпрокуратури повідомив, що законодавство передбачає застосування цього приладу для фiксацiї порушень правил дорожнього руху, якщо він працює в автономному режимi, без стороннього впливу. Проте державне пiдприємство «Укртехстандарт» встановило, що «Візир» не належить до категорiї засобiв, якi можуть працювати в автономному режимi.

Вчора заступник мiнiстра внутрiшнiх справ Олександр Савченко пiдтвердив законнiсть використання вiдеозаписувального вимiрника швидкостi «Візир», наголосивши, що у Генеральної прокуратури не повинно бути iз цього приводу претензiй до мiлiцiї.
XS
SM
MD
LG