Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: загрози банкрутства банківської системи України немає


На сьогодні загрози банкрутства банківської системи України немає, проте є ризик банкрутства низки комерційних банків, заявляє виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський.

«Через кризу, а це певне очищення організму, пройдуть не всі банки, але система (банківська) пройде», – заявив урядовець, коментуючи зміст доповіді СОТ, де йдеться про можливі ризики дефолту банківської системи України.

При цьому Уманський визнав, що ситуація в банківській системі України достатньо складна. За словами в. о. міністра фінансів, на сьогодні робота Національного банку розглядається більше в політичній площині, ніж у фінансовій. «Це стабільності ринку не додає», – сказав урядовець.

Разом із тим він зауважив, що в умовах кризи ризик дефолту може з’явитися в банківській системі будь-якої країни. «Є криза – є ризик. Наше завдання і Нацбанку його мінімізувати», – сказав Уманський.

Вчора секретаріат СОТ поширив повідомлення, в якому йшлося про те, що небезпека банківських дефолтів в Україні, а також Казахстані створює загрозу ринкам зовнішньоторговельного фінансування.
XS
SM
MD
LG