Доступність посилання

ТОП новини

Конкурс з продажу ОПЗ визнали недійсним


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

Конкурсна комісія Фонду державного майна вирішила не визнавати українську компанію «Нортіма» переможцем конкурсу з продажу Одеського припортового заводу.

За словами голови конкурсної комісії Ігоря Білоцерківця, члени комісії вважають ціну підприємства заниженою і висловили сумнів у доцільності продажу.

У результаті конкурс визнали недійсним.

Виконувач обов’язків голови ФДМУ Дмитро Парфененко заявив, що проглядалися елементи нечесної конкуренції, які привели до того, що ціна була занижена.

За його словами, уряд і Фонд вважають, що ціна на ОПЗ має складати щонайменше 8-9 мільярдів гривень.

Конкурс з приватизації «Одеського припортового заводу» у вигляді відкритого аукціону відбувався сьогодні у Фонді державного майна України об 11:00. За 5 мільярдів гривень понад 99,5% акцій Одеського припортового заводу купила українська компанія «Нортіма». Стартова ціна складала 4 мільярди гривень.

Близько 50 людей протестували під будівлею ФДМУ проти приватизації ОПЗ.

28 вересня конкурсна комісія Фонду держмайна допустила до участі в конкурсі трьох учасників: ТОВ «Азот-сервіс (Росія)», ТОВ «Фрунзе-Флора (Україна)» і ТОВ «Нортіма» (Україна).

Одеський припортовий завод – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, яка надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Тимошенко звинувачує в змові учасників конкурсу з продажу ОПЗ

Прем’єр-мiнiстр України Юлiя Тимошенко звинувачує учасникiв конкурсу з продажу Одеського припортового заводу в змовi з метою зниження його цiни.

«Зараз було видно в прямому ефiрi, як здiйснюється змова трьох учасникiв конкурсу для того, щоб за безцiнь купити ОПЗ», – заявила вона, виступаючи на зустрiчi з пiдприємцями, якi працюють на ринках України.

За словами прем’єра, оскiльки конкурс не став прикладом прозоростi, конкурсна комiсiя не визнала його результатiв.

Тимошенко наголосила, що не дозволить проводити приватизацiю «на основi корупцiї та за безцiнь».

Конкурсна комiсiя з продажу понад 99,5% акцiй ВАТ «Одеський припортовий завод» сьогодні вiдмовилася визнати компанію «Нортiма», пов’язану з бiзнесменом i спiввласником Приватбанку Iгорем Коломойським, переможцем конкурсу.

На конкурсі з продажу ОПЗ «Нортiма» запропонувала за пакет акцій заводу 5 мільярдів гривень i перемогла в конкурсi з його продажу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG