Доступність посилання

ТОП новини

Уряд закликає Президента ветувати закон про пiдвищення соцстандартiв


Кабiнет Мiнiстрiв проситиме Президента Віктора Ющенка термiново ветувати закон про пiдвищення соцiальних стандартiв, ухваленого Верховною Радою 20 жовтня, заявляє Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

За її словами, ухвалення цього закону є катастрофічним для економіки України. «Він жодній людині позитиву не принесе. Він передбачатиме найпотужнішу емісію, яка тільки могла бути за всі попередні роки», – сказала Тимошенко.

При цьому прем’єр зауважила, що для реалізації норм цього закону необхідно понад 100 мільярдів гривень, яких у державному бюджеті немає.

«Це значить, що нібито благими намірами вимощено дорогу в пекло для кожної людини в країні. Це однаково, що людині, яка хворіє на цукровий діабет, від чистого серця дати кілограм цукру з’їсти. Ось такий ефект буде для країни», – наголосила Тимошенко.

Фракція БЮТ вчора закликала Віктора Ющенка застосувати право вето до закону, який передбачає збільшення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Натомість у Партії регіонів висловили сподівання, що глава держави підпише цей закон.

У вівторок Верховна Рада ухвалила закон про пiдвищення соцстандартiв

Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати у 2010 році», який передбачає підвищення соціальних стандартів.

«За» документ проголосували 254 народнi депутати. Не голосувала у повному складi фракцiя БЮТ і частково фракція «Наша Україна – Народна самооборона».

При цьому депутати не підтримали жодної поправки до даного законопроекту й ухвалили його в цілому в редакції першого читання.

Згідно з законом, передбачається підвищити прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць із нинішніх 626 гривень у кілька щоквартальних кроків аж до 875 гривень із грудня наступного року.

Крім того, закон передбачає підняти мінімальну заробітну плату з нинішніх 669 гривень на місяць теж у кілька щоквартальних кроків до 922 гривень наприкінці наступного року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG