Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані з'їзд «Батьківщини» висунув Тимошенко кандидатом у Президенти


Партія «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» висунула свого лідера, Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко кандидатом у Президенти України. Таке рішення ухвалили в суботу на 9-му з'їзді партії просто неба на Майдані Незалежності в Києві.

Один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов запитав у присутніх на Майдані Незалежності, чи готові вони підтримати висунення Тимошенко кандидатом, після чого заявив, що рішення ухвалене.

У перебігу з'їзду підтримку висуненню Тимошенко висловили колишній Президент Леонід Кравчук, лідер партії «Народний рух України», народний депутат, член фракції Блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Борис Тарасюк, генеральний конструктор державного підприємства «Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова» Дмитро Ківа, президент Національної академії наук Євген Патон.

Крім того, було зачитано листа від президента Європейської народної партії Вільфріда Мартенса, в якому той висловив підтримку Тимошенко.

Після цього на сцені з'явилася сама Тимошенко й на Майдані Незалежності зазвучала пісня «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».

Тимошенко: надії Майдану-2004 не справдились через низьку мораль влади

Прем’єр-міністр Юля Тимошенко заявила, що надії Майдану-2004 не справдились через низьку мораль влади: «Не наша з вами провина спільна, і не провина країни, що той лідер, той поводир, якого ми обрали не став і не захистив країну так, як ми того очікували, а став просто одним з об’єктів в домашній колекціях наших місцевих українських олігархів серед старожитностей і керамічних слоників» сказала.

За словами Тимошенко, саме через те країна не змогла рухатися. «Я завжди розділяю слова, які говоряться з усіх трибун з любов’ю до України і справжні справи, коли з початку 2005 року здавався газовий сектор України, коли знову повернулися до нечесних оборудок з майном, і коли знову лунали корупційні скандали, – заявила лідер «Батьківщини».

Юлії Тимошенко зазначила, що люди вийшли на Майдан у 2004 році, захищаючи мораль у суспільстві та владі. «Думали, що висуваючи лідера, підтримуючи його всією країною, всім народом, ми отримаємо саме головне – це мораль, а отримали ми зовсім інше – можливо це яскраві походи на Говерлу, можливо це навіть розбудова музейних меморіалів, можливо це вишиті рушники, і все інше, що дороге нашому серцю. Але в той же час, якщо серце без моралі це вже не є справжнім патріотизмом. Там де немає моралі, там немає патріотизму», –сказала Тимошенко.

НРУ підтримав Тимошенко і заявляє про єдність у партії

Партія «Народний Рух України» заявляє про єдність усередині партії.

Про це сказано в заяві НРУ, ухваленій в суботу на третьому етапі XVIII позачергового з'їзду НРУ.

«Незважаючи на ... спроби посіяти смуту й невизначеність серед рухівців, а також усього народу України, ми констатуємо, що план по дестабілізації стрижня української націонал-демократії зазнав поразки. Вкотре Рух України вистояв перед натиском, а заразом став сильнішим», – сказано в заяві.

НРУ вирішив підтримати кандидатуру Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на виборах Президента. Однак раніше, 11 жовтня, Львівської обласна організація НРУ вирішила підтримати кандидатуру чинного Президента Віктора Ющенка на виборах глави держави.

Перед цим, 14 вересня, Полтавська обласна організація НРУ перейшла у громадський рух «За Україну!»

8 вересня депутат Верховної Ради, член фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», лідер партії «Народний Рух України» Борис Тарасюк звинуватив Секретаріат Президента у сприянні розколу партії.

Гриценко: Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, вони не об’єднають країну

Кандидат на посаду Президента України, народний депутат від НУНС екс-міністр оборони Анатолій Гриценко прогнозує дострокові вибори Президента в разі перемоги Тимошенко чи Януковича.

«Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, я більше, ніж переконаний, що вони не зможуть об’єднати країну і нас чекають дострокові президентські вибори – через рік, півтора, максимум – через два, – наголосив Гриценко в ефірі Радіо Свобода в суботу.

Він також заявив про можливість дострокових виборів Верховної Ради. «Є відчуття в більшості, навіть тих, хто сидить у парламенті, що цей парламент не працюватиме ще три роки. Він, очевидно, раніше складе повноваження», – зауважив Анатолій Гриценко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG