Доступність посилання

ТОП новини

В Україні підтвердили вірус H1N1 у 13 хворих


Львів, 30 жовтня 2009 р.
Львів, 30 жовтня 2009 р.

Головний санітарний лікар Олександр Біловол на селекторній нараді, проведеній прем’єр-міністром Юлією Тимошенко в суботу повідомив, що вже підтверджені 13 випадків захворювання на грип А/H1N1. За словами Біловола, необхідні проби для підтвердження вірусу надіслали в лондонську лабораторію.

Головний санітарний лікар Олександр Біловол на селекторній нараді, проведеній прем’єр-міністром Юлією Тимошенко в суботу повідомив, що вже підтверджені 13 випадків захворювання на грип А/H1N1.

При цьому, за словами Біловола, необхідні проби для підтвердження вірусу надіслали в лондонську лабораторію.

Дослідження в Лондоні встановить, чи мали рацію українські медики.

Про епідемію нового штаму грипу оголосив у п’ятницю міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.

Уряд на три тижні закриває всі навчальні заклади і забороняє проведення масових заходів.

Відкриваючи позачергове засідання Кабінету міністрів, Юлія Тимошенко у п’ятницю повідомила, що влада запроваджує карантин у дев’яти західних областях України.

За словами Юлії Тимошенко, у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях стан захворюваності на грип досяг епідеміологічного порогу, а у сусідніх областях – Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій – є загроза поширення грипу.

В Україні нині хворіють на грип понад 84 тисяч осіб. Померло від ускладнень 34 людини – всі вони перебували на заході держави.

Місія ВООЗ відвідає Україну 2 листопада

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я прибудуть до України 2 листопада для вивчення ситуації в найбільш постраждалих від епідемії грипу А(H1N1) регіонах.

Міністр закордонних справ Петро Порошенко підчас селекторної наради, проведеної в суботу прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомив, що до складу місії ВООЗ входить 5 міжнародних експертів.

Україна має намір просити ВООЗ і міжнародну громадськість надати противірусні препарати як гуманітарну допомогу у зв'язку з епідемією грипу А(H1N1).

МЗС просить ЄС і НАТО надати допомогу у зв’язку з епідемією грипу

Міністерство закордонних справ України просить Європейську комісію й НАТО надати Україні гуманітарну допомогу у зв'язку з епідемією грипу А(H1N1).

У повідомленні МЗС мовиться, що на підставі положень відповідних двосторонніх документів МЗС України звернулося з проханням про надання надзвичайної гуманітарної допомоги до керівних органів ЄС і НАТО. З їхнього боку було висловлено повне розуміння ситуації, що склалася в Україні, і дані запевнення в наданні допомоги згідно із запитом української сторони».

Міністр закордонних справ Петро Порошенко підчас селекторної наради, проведеної в суботу прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомив, що протягом наступного тижня Україна отримає допомогу.

Згідно з повідомленням МЗС, Міністерство охорони здоров’я України готує список необхідних ліків, медпрепаратів та обладнання.

Також МЗС звернулося до урядів країн, які вже мають досвід боротьби з епідеміями грипу й атипової вірусної пневмонії із проханням про надання консультативної допомоги.

У зв’язку з епідемією МЗС створило цілодобовий оперативний штаб. Керівником штабу є заступник міністра Олександр Купчишин. Його завданням є вирішення негайних заходів, пов’язаних з наданням Україні гуманітарної допомоги.

*****************************

Пам'ятка щодо грипу типу А/Н1N1


Кабінет Міністрів України видав Пам'ятку щодо грипу типу А/Н1N1.

Клінічні ознаки грипу типу А/H1N1: головний біль, біль у м'язах, біль у горлі, підвищення температури тіла, кашель, нежить, закладання носа, в окремих випадках – блювота і понос.

Як можна заразитися вірусом грипу типу А/H1N1? Як довго є заразним хворий на так званий «свинячий грип»? Як запобігти зараженню грипом цього типу? На ці та інші запитання відповідь можна отримати у виданій Пам’ятці, котру розміщено на Урядовому порталі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG