Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест Угорщини передав ліки до Посольства України в Будапешті


Угорщина – У вівторок представники Червоного Хреста Угорщини передали до Посольства України антивірусні препарати і захисні засоби. Вантаж із ліками вже в дорозі. В Україні на нього чекають у середу на світанні.

Червоний Хрест Угорщини організував термінову акцію збору медикаментів для України. Про це розповів Радіо Свобода представник організації Роланд Ґруберт. «Червоний Хрест Угорщини займався цим із 31 жовтня, підключивши до збору ліків населення та деякі угорські підприємства. Ми відкрили спеціальну «гарячу» телефону лінію і не припиняємо акції збору ліків для українських громадян», – зазначив Роланд Ґруберт.

Він повідомив, що, на прохання української сторони, вдалося зібрати 120 тисяч захисних масок та 600 коробок антивірусних препаратів, включно із 14 великими картонними ящиками з іншими ліками.

Вантаж має потрапити до українських лікарень у середу. Ролан Ґруберт сказав, що він має повноваження від Червоного Хреста Угорщини слідкувати за тим, щоб угорська допомога була використана в Україні за призначенням.

У прикордонних аптеках Угорщини дефіцит антивірусних препаратів

Від початку цього тижня головна санітарна служба Угорщини радить угорським громадянам утриматися від поїздок до України. На угорсько-українському кордоні документи і дорожні речі українців перевіряють прикордонники в захисних масках та гумових рукавицях. У прикордонних районах Угорщини у багатьох аптеках розкупили всі захисні маски й ліки від сезонної хвороби грипу. Місцеві фармацевти скаржаться, що препарати розбирають заїжджі туристи з України.

В Угорщині спалахи епідемії «свинячого грипу» були у вересні. З початком нового навчального року навіть закривали окремі школи на карантин. Вже кілька тижнів тут триває вакцинація від грипу A/H1N1. Щоправда, щепляться угорці повільно. За даними епідеміологів, вакцинацію пройшов всього один відсоток населення, а для успішної профілактики проти нового грипу потрібно хоча б 50 відсотків.

(Угорщина – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG