Доступність посилання

ТОП новини

Лазаренко має намір повернутися в Україну, якщо цього місяця його звільнять – ЗМІ


Екс-прем’єр-міністр Павло Лазаренко готує своє повернення в Україну.

Як повідомляє в сьогоднішньому номері газета «Діло», цього місяця американський суд має розглянути питання про звільнення Лазаренка з-під варти у зв’язку із закінченням терміну покарання.

Крім того, як стверджує видання, цього місяця суд розгляне ще одне важливе для Павла Лазаренка питання – зняття з нього судимості. В одному зі своїх інтерв’ю екс-прем’єр повідомив: тільки-но суди ухвалять позитивні рішення, він відразу ж повернеться в Україну.

«Для мене так питання навіть не стоїть. Відразу ж після закриття справи у США – додому і лише додому», – заявив Лазаренко.

Колишній прем’єр стверджує, що за час його ув’язнення в Америці більша частина майна, що належить йому або його родичам, була відчужена в результаті рейдерських атак. У власності Лазаренка було багато дніпропетровської нерухомості: готелів, аптек і магазинів у центральній частині міста, включаючи ЦУМ і «Дитячий світ».

Щоб повернути своє майно, він найняв відомого і дорогого в США судового адвоката – Мартіна Гарбуза. Українські юристи оцінюють вартість його послуг щонайменше в 1 тисячу доларів за годину, пише газета.

Павло Лазаренко у серпні 2006 року був засуджений судом у Каліфорнії до 9 років ув’язнення за відмивання грошей та інші злочини.

Він відбуває покарання у федеральній в’язниці в містечку Даблін у Каліфорнії, повідомляла нещодавно американська преса.

За цими повідомленнями, на Лазаренка чекає ще кілька звинувачень чи й вироків в інших країнах, зокрема, в Швейцарії та в Україні.

18 листопада суддя в Сан-Франциско має переглянути вирок Лазаренкові після того, як у квітні суд зняв із екс-прем’єра кілька з його звинувачень.

А 2 листопада Верховний суд США відмовився взяти до розгляду апеляцію адвокатів Лазаренка, які хотіли домогтися від цього Суду повернути справу на перегляд, мовиться в повідомленні на сайті Верховного суду США.
XS
SM
MD
LG