Доступність посилання

ТОП новини

Чому Україна втрачає позиції світового експортера зброї? Севастополь допоможе Росії з піснями і танцями? (Огляд преси)


Київ – Україна втрачає позиції світового експортера зброї. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», держава зараз займає в рейтингу 14-те місце, спустившись за рік відразу на сім позицій. Чому країна втрачає конкурентоздатність? І які перспективи України на світовому ринку озброєнь? На переконання газетярів, тих мізерних коштів, котрі нині надаються з бюджету на розробку перспективної зброї і для модернізації вже наявних взірців, вочевидь недостатньо. І альтернатива лише одна: або збільшити фінансування оборонної промисловості і посилити свої позиції на ринку зброї, або залишити все, як є. Але тоді вже не потрібно дивуватися, якщо стара зброя з підписом «Зроблено в СРСР» не знадобиться навіть Бурунді. Заголовок статті – «Броня дала тріщину».

«Міністерство оборони Росії позбавило Чорноморський флот пісень і танців» – у статті під таким заголовком газета «Нова» коментує рішення оборонного відомства Росії через нестачу коштів скоротити Чорноморський флот. Виявляться, за час перебування Чорноморського флоту на території Криму російські військовики встигли обзавестися чималим арсеналом розважальних колективів різноманітних напрямків. Але тепер розважати російських моряків не буде кому. Однак, як зазначає видання, севастопольські чиновники вирішили не кидати російських артистів напризволяще і обіцяють їх працевлаштувати.

Після деякого пробуксування програма масової безоплатної видачі державних актів на право власності на землю таки запрацювала, стверджує газета «Факти». За офіційною статистикою, від вересня цей документ уже отримали 200 тисяч із шести з половиною мільйонів українців, котрі потребували оформлення правонаступних документів на свої земельні ділянки. Саме через чималу кількість претендентів уряд змушений був подовжити термін дії програми з безоплатною видачею актів. Докладніше з юридичними тонкощами і порадами видання знайомить у рубриці «Незайве знати».

Студенти – буремний клас, який чогось вимагає, за щось бореться… Але чи готові вони до реальної відповідальності за долю держави? Цю тему досліджує газета «День». Видання пише, що завтрашні фахівці лишилися наодинці зі власними проблемами – з якістю та оплатою навчання, з працевлаштуванням і набуттям потрібного професійного досвіду. І сьогодні вже важко сказати,зазначає видання, чи достатньо власного потенціалу молодих людей для формування міцного ешелону лідерів, готових уже завтра взяти на себе відповідальність за долю країни.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG