Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан звинуватив Німеччину і Норвегію у втручанні у внутрішні справи


Міністерство закордонних справ Азербайджану звинуватило Німеччину та Норвегію у втручанні у внутрішні справи після того, як ці країни скритикували дії азербайджанської влади щодо молодих блогерів.

Заступник міністра закордонних справ Азербайджану Ваґіф Садиков заявив, що висловлені Німеччиною та Норвегією докори на адресу офіційного Баку є «безпідставні, неприйнятні і не відповідають рівневі відносин між Азербайджаном та цими країнами».

Днями суд у Баку засудив двох блогерів Еміна Міллі та Аднана Гаджизада до двох із половиною років і двох років ув’язнення відповідно.

Хлопців побили 8 липня в одному з ресторанів у Баку. Їх же звинуватили у хуліганстві.

Раніше хлопці стали відомі після того, як в інтернеті з’явився відеозапис сатиричної репризи, в якій державний чиновник зображений у вигляді віслюка: на прес-конференції віслюк, відповідаючи на запитання журналістів, вихваляє азербайджанську владу за те, що «в країні створені всі умови для процвітання віслюків».

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн наголосив у зв’язку зі справою блогерів, що мова йде «не тільки про свободу Аднана та Еміна, але й про свободу та благополуччя всіх людей в Азербайджані».

Цей вирок скритикували міжнародні правозахисні організації.
XS
SM
MD
LG