Доступність посилання

ТОП новини

Черговi вибори парламенту Криму призначать на 30 травня – спiкер


Верховна Рада Криму має намiр ухвалити рiшення про проведення чергових виборiв кримського парламенту 30 травня 2010 року, разом iз виборами мiсцевих рад в Українi, заявляє спiкер кримського парламенту Анатолiй Гриценко.

Він нагадав, що рiшення Конституцiйного Суду України, оголошене у вiвторок, пiдтвердило виняткове право кримського парламенту призначати й визначати дату проведення виборiв Верховної Ради автономiї.

«Формально сьогоднi, маючи рiшення (КСУ), можна вибори призначити на 2011 рiк, з урахуванням закону про вибори (кримського парламенту), за яким обиралися депутати Верховної Ради Криму, термiн повноважень яких – п’ять років», – сказав Гриценко.

При цьому вiн додав: «Ми не маємо намiру продовжувати собi повноваження до 2011 року, ми проводитимемо вибори до Верховної Ради Криму разом iз виборами до мiсцевих рад 30 травня 2010 року».

За його словами, бiльшiсть депутатського корпусу автономiї схиляється до того, щоб визначити саме цю дату виборiв Верховної Ради автономiї.

Гриценко також наголосив, що питання про призначення дати виборiв кримського парламенту депутати мали розглянути на сьогоднiшньому пленарному засiданнi, яке «зiрвала опозицiя».

Сьогодні зранку депутати кримського парламенту вiд партiї «Союз», а також депутати, що представляють партiю «Русский блок» i Росiйську громаду Криму, заблокували трибуну парламенту.

Опозицiонери, зокрема, вимагали вiд керiвництва парламенту внести до порядку денного пленарного засiдання та розглянути питання щодо звiту Ради Мiнiстрiв Криму про виконання антикризової програми дiї уряду автономiї на 2009 рiк. Також опозицiя вимагала розглянути питання про проведення зовнiшнього незалежного оцiнювання випускникiв середнiх навчальних закладiв у Криму росiйською мовою.

Спiкер оголосив про закриття сесії та звинуватив депутатiв-опозицiонерiв у зривi роботи сесії.
XS
SM
MD
LG