Доступність посилання

ТОП новини

Тепла погода заважає Ванкуверу готуватися до зимової Олімпіади


У той час як до початку Олімпійських ігор залишився лише місяць, у канадське місто Ванкувер прийшла тепла весняна погода і зливи.

Вже 12 лютого у Ванкувері відбудеться церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор 2010 року. Траси на горі Сайпресс, на якій відбудуться змагання з фрістайлу та сноубордингу, були закриті в понеділок через сильний дощ. Зупинено виробництво снігу, тому що температура у Ванкувері піднялася до 11 градусів вище нуля.

Робітники на цьому популярному курорті, розташованому всього в 12 кілометрах від Ванкувера, перевозять сніг на великі висоти і кажуть, що виробництво снігу відновиться, коли температура знизиться.

Курорт Уістлер, що знаходиться в 125 кілометрах від Ванкувера, де пройдуть змагання з гірськолижного спорту, теж зіткнувся з тими ж проблемами.

«Ми робимо все для боротьби з непередбаченими погодними умовами, щоб бути готовими до Олімпіади», – цитує агентство «Ройтерз» Тіма Гайду, одного з керівників оргкомітету зимової Олімпіади-2010.

За даними комітету, в залежності від погодних умов, можливо доведеться обмежити або взагалі заборонити доступ публіки на місця проведення Олімпіади.

За даними метеорологів, циклон може затриматися в Канаді і на наступні вихідні.
XS
SM
MD
LG