Доступність посилання

ТОП новини

Парламент не ухвалив жодного рiшення за проектом держбюджету-2010


Верховна Рада України не ухвалила жодного рiшення за законопроектом про державний бюджет на 2010 рiк. Після того, як відбувся майже тригодинний розгляд цього питання, виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський зауважив, що процес розгляду бюджету є «заполітизованим».

Він звернувся до парламенту з проханням все ж таки повернутися до розгляду проекту документа в першому читанні по суті. За словами урядовця, таким чином бюджетний процес було б розблоковано, оскільки інакше Україні доведеться жити за бюджетним розписом.

Зі свого боку, головуючий на засiданнi перший вiце-спiкер Олександр Лавринович нагадав, що Верховна Рада ухвалила постанову 20 листопада 2009 року, якою направила на доопрацювання уряду проект державного бюджету на 2010. Вiн наголосив, що Верховна Рада не може порушувати цю постанову.

«Будь ласка, виконайте постанову Верховної Ради i зробiть усе, щоб у найкоротшi термiни Україна отримала державний бюджет», – сказав Лавринович.

В обговореннi виступили представники всiх фракцiй парламенту.

Водночас пiсля закiнчення обговорення Лавринович пiдсумував процедуру тим, що розгляд питання про держбюджет на 2010 рiк завершено, i запропонував парламентарям розпочати розгляд наступного питання.
XS
SM
MD
LG