Доступність посилання

ТОП новини

Політичні перспективи Сергія Тігіпка


Київ – Кандидат на Президента України Сергій Тігіпко на прес-конференції за підсумками виборчої кампанії заявив, що очікує вийти в другий тур, а відтак і перемогти на виборах. Щоправда експерти досить скептично оцінюють такі оптимістичні прогнози.

Сергій Тігіпко виступає за сильну президентську республіку і проти вступу до НАТО на даний момент. За його словами, про виведення російського Чорноморського флоту з України зараз говорити ще зарано, треба дочекатися 2017 року і пропозицій з Росії.

Якщо раніше Сергій Тігіпко в різних інтерв’ю і телепередачах не виключав, що погодиться на посаду Прем’єр-міністра в разі перемоги Юлії Тимошенко чи Віктора Януковича, то сьогодні цю тезу він заперечив.

«Якщо виходити з тієї політики, яку і Тимошенко, і Янукович пропонує зараз, під час цієї президентської кампанії, і базуватися на тому, що вони пропонують для країни, то я можу сказати, що відмовлюсь від такої пропозиції. Це не реальні умови, їх виконати неможливо, це чистий популізм», – зазначає Тігіпко.

А ще він запевнив, що нікого не підтримає в другому турі, якщо самому не вдасться туди потрапити.

Гарний досвід і політичний капітал для Тігіпка – експерти


Щоправда експерти переконані, що другий тур Тігіпку не світить, але політичні перспектива у нього хороші.

«Реальними є шанси Тігіпка на міцне третє місце, – вважає політолог Володимир Фесенко. – І це дає йому дуже гарні шанси на плідні і результативні переговори з учасниками другого туру. Оскільки без голосів прихильників Тігіпка виграти президентські вибори буде практично неможливо. Щодо шансів вийти у другий тур, я б їх оцінив на рівні півтора відсотка».

Не бачить Сергій Тігіпка у другому турі і політолог Андрій Єрмолаєв. «Сергій Тігіпко за рахунок вдалої реклами дещо покращив свої позиції, – каже він, – але йому надзвичайно важко конкурувати з важковаговиками, які за передвиборчий рік суттєво зміцнили свої позиції. Я маю на увазі фаворитів, яких визнають політики і експерти. Це чинний прем’єр Юлія Тимошенко, і лідер опозиції Віктор Янукович. Сергій Тігіпко має шанси підтягнутися до двох лідерів, але сумніваюсь, що він зможе подолати дуже важливий і психологічно, і електорально рубікон 20 відсотків підтримки в першому турі».

На думку експертів Сергій Тігіпко під час цієї президентською кампанії отримає гарний досвід і політичний капітал для участі в наступних, чергових чи позачергових, парламентських виборах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG