Доступність посилання

ТОП новини

Провокація на Луганщині – людей закликають не йти на вибори


Луганськ – На Луганщині з’явилися листівки із закликами не йти на вибори. Листівки розповсюджені від імені КПУ та Наталії Вітренко. Щоправда останні все спростовують, в свою чергу регіонали у провокаціях звинувачують представників Юлії Тимошенко.

У Луганську у громадських місцях з’явилися листівки начебто від блоку Наталії Вітренко та Компартії із закликом проігнорувати другий тур виборів. Між тим самі комуністи та вітренківці спростовують свою причетність до цих листівок. А Наталія Вітренко назвала їх провокацією БЮТу: «Я впевнена, що це саме вони, підкреслю – штаб БЮТ, безпосередньо Юлія Тимошенко. Я впевнена, що ця провокація справа їх рук, і я вважаю, що СБУ, Прокуратура повинна дати нам відповідь – як це сталося».

Наталія Вітренко, пояснюючи свою непричетність до листівок, нагадала, що офіційно підтримує лідера Партії регіонів Віктора Януковича.


Регіонали у закликах до громадян проігнорувати вибори вбачають намір Блоку Юлії Тимошенко зірвати другий тур голосування. Про це сказав народний депутат Олександр Єфремов: «Ні представники комуністичної партії, ні представники Блоку Вітренко нічого подібного не говорили, і вони подзвонили нам в штаб і самі обурюються діями представників БЮТу, які обманним способом намагаються ввести людей в оману, розвішуючи в нашому регіоні відповідні об’яви».

БЮТ відкидає звинувачення своїх опонентів

Народний депутат Андрій Шевченко вважає, що коріння цих провокаційних листівок росте від Партії регіонів.

«Що стосується листівок комуністів, чи Наталії Вітренко, це наші прямі ідеологічні опоненти. Якщо за них хтось несе відповідальність, то в першу чергу команда Януковича, яка всі останні роки загравала з ними і намагалася з ними вибудовувати своє абсолютно інше бачення України. Якщо це листівки комуністів, Вітренко, то мабуть, це питання до них», – сказав Андрій Шевченко.

В обласному відділені «Комітету виборців України» вважають, що висока явка виборців саме в Луганській області вигідна лише Віктору Януковичу. Адже він на Луганщині набрав найбільше голосів – 71 відсоток, друге місце у Сергія Тігіпка – майже дев’ять з половиною відсотків, замикає трійку лідерів Юлія Тимошенко – у неї шість з половиною відсотків голосів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG