Доступність посилання

ТОП новини

Фальсифiкацiї на користь Януковича юридично доведені – Турчинов


Керiвник виборчого штабу Юлiї Тимошенко Олександр Турчинов заявляє про «перші юридично доведені фальсифікації на користь Януковича в другому турі виборів Президента України». Про це йдеться в заявi Турчинова, поширенiй прес-службою БЮТ у середу.

За його словами, в 5-му виборчому окрузі в місті Керч БЮТ вдалося домогтися першого перерахунку голосів на 20-й виборчій дільниці, «всупереч шаленому опору представників Януковича».

«У результаті перерахунку з’ясувалося, що дані, які передані до Центральної виборчої комісії по цій дільниці, дають Януковичу на вісім відсотків більше голосів, ніж він отримав насправді. Цей факт задокументовано. Після цього нам вдалося добитися перерахунку голосів ще на шести виборчих дільницях. У всіх випадках перерахунку мали місце аналогічні фальсифікації на користь кандидата Януковича», – заявляє Турчинов.

За його словами, це дає підстави його політичній силі говорити про системний та масштабний характер подібних порушень.

«Я заявляю, що пiд час другого туру виборiв Президента України вiдбулися фальсифiкацiї, якi суттєво вплинули на результати виборiв i ставлять пiд сумнiв пiдсумки голосування», – сказав Турчинов.

За його словами, зважаючи на те, що такі ж порушення мали місце в інших областях України, зокрема в Донецькій та Луганській областях, БЮТ сьогодні передав до Центральної виборчої комісії документи з вимогою про перерахунок голосів більш як на 900-х виборчих дільницях.
XS
SM
MD
LG