Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії колишній співробітник спецслужб засуджений за зраду батьківщині


Іспанський суд засудив колишнього співробітника місцевих спецслужб до 12 років позбавлення волі за зраду батьківщині в зв’язку зі спробою продати таємні документи Росії.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, колишній капрал Цивільної гвардії (жандармерії) Роберто Флорес служив свого часу вахтером в Національному центрі розвідки, звідки, як стверджує суд, він викрав низку таємних документів.

У розпорядженні правосуддя опинилися також два листи засудженого, адресовані одному зі співробітників російського посольства, в яких він, видавши себе за чільного офіцера розвідки, пропонував інформацію про структуру іспанських спецслужб і їхню роботу проти Росії. За цю послугу Флорес просив 200 тисяч доларів.

Втім, суду вдалося довести лише факт крадіжки документів. Чи скористалася російська сторона пропозицією капрала, встановити не вдалося.

Громадянин Іспанії засуджується за зраду батьківщині вперше після краху франкістської диктатури та переходу до демократичної форми правління в другій половині 1970-х років.
XS
SM
MD
LG