Доступність посилання

ТОП новини

Потрібен закон, що захищатиме російськомовних – Янукович


На думку кандидата на Президента Віктора Януковича, історія останніх п'яти років довела, що не можна проводити політику насильницької українізації.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі «Вести недели» на телеканалі «Росія-24» в суботу.

При цьому Янукович відзначив, що Україна багато років тому ратифікувала європейську Хартію про мови, яка «передбачає застосування російської мови в Україні в діловодстві, в медицині, судочинстві в усіх регіонах, де є така необхідність».

«Права російськомовного населення не будуть порушені. Для цього буде ухвалено відповідний законопроект, який буде імплементувати європейську хартію», – заявив Янукович.

Кажучи про присвоєння звання героя України Степану Бандері президентом Віктором Ющенком, Янукович сказав: «Це питання є, звичайно, дуже резонансним для нашої країни і воно дуже сильно впливає на розкол нашої держави. Звичайно, я це питання в обов'язковому порядку розгляну, і будемо ухвалювати рішення, щоб у майбутньому ніколи у нас в країні не виникали питання переписування історії».

На думку політика, сам підхід нагородження подібними нагородами – неправильний.

«Ця нагорода – сучасна, ця нагорода, яка народилася в роки незалежності України, і нагороджувати нею людей, яких давно вже немає, звичайно, неправильно», – сказав Янукович.
XS
SM
MD
LG