Доступність посилання

ТОП новини

МЗС розраховує домовитися про безвізовий режим з Ізраїлем до липня


Україна розраховує домовитися про запровадження безвізового режиму поїздок громадян з Ізраїлем у першому півріччі 2010 року. Про це повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко.

Він позитивно оцінив рішення ізраїльської сторони почати роботу над проектом угоди про безвізовий режим.

«Цей шлях для Ізраїлю й України не повинен перевищувати 5 місяців, ми домовилися, що зробимо все можливе для завершення цієї роботи в першому півріччі поточного року», – сказав міністр.

За словами Порошенка, він мав телефонну розмову з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Ізраїлю Авігдором Ліберманом, під час якої сторони вирішили, що 22 лютого делегація експертів українського зовнішньополітичного відомства відбуде в Ізраїль й обговорить внутрішньодержавні процедури підготовки угоди про безвізовий режим.

Порошенко очікує, що після скасування віз потоки туристів в Ізраїлі й Україні досягнуть сотень тисяч людей, що позитивно позначиться на розвитку інфраструктури й економічному становищі країн.

14 лютого уряд Ізраїлю доручив своєму Міністерству закордонних справ провести необхідні переговори й підписати угоду з Україною про запровадження взаємного безвізового режиму, а також створив міжвідомчий комітет для роботи над угодою про безвізовий режим.
XS
SM
MD
LG