Доступність посилання

ТОП новини

У Криму спалили автомобіль керівників виборчої комісії від БЮТ


Спалений автомобіль (фото прес-служби БЮТ)
Спалений автомобіль (фото прес-служби БЮТ)

Сімферополь – У ніч на неділю у Ленінському районі Криму невідомі зловмисники підпалили автомобіль голови і секретаря виборчих комісій, які представляли кандидата на Президента України Юлію Тимошенко, – стверджує її республіканський виборчий штаб. Бютівці кажуть – це помста і залякування людей з боку політичних опонентів.

Відомо, що зловмисники, спершу отруївши собаку, близько третьої години ночі підпалили автомобіль «Волга», який належить подружжю Михайлу Коломійцеву та Олені Гаммі. Обоє постраждалих живуть в селі Чистопілля Ленінського району Криму. Саме там багато років жив та очолював сільраду нинішній голова Верховної Ради Криму, один із лідерів місцевих регіоналів Анатолій Гриценко.

За повідомленням кримського штабу БЮТ, Михайло Коломійцев був секретарем виборчкому №112, а його дружина – головою комісії №113 у виборчому окрузі №5. Саме в цьому окрузі кандидат на Президента Віктор Янукович отримав найбільшу по Криму кількість голосів. І там же була зафіксована найвища явка виборців.

Напередодні цього інциденту з’явилася інформація виборчого штабу Юлії Тимошенко про те, що саме в Ленінському районі найвищий відсоток тих, хто голосував удома, в деяких селах він доходив до 17 відсотків, а загалом по району – понад 7 відсотків. Бютівський штаб одразу ж пов'язав підпал із діяльністю своїх активістів у виборчкомах щодо відстоювання «чесного вибору громадян у селі Чистопілля». Бютівці назвали цей інцидент проявом «бандитських методів» і свідченням «повернення лихих 90-х» років.

Розслідування триває, зловмисників не знайшли

Правоохоронці не коментують цей інцидент, лише підтверджують, що підпал таки був і що розслідування триває. Мовчить і кримський штаб Партії регіонів.

Анатолій Гриценко
Але спікер кримського парламенту «регіонал» Анатолій Гриценко в інтерв’ю Радіо Свобода припустив, що цей випадок виглядає як провокація не тільки проти «регіоналів», штабістів Віктора Януковича, але й проти особисто нього, як Голови Верховної Ради Криму.

Анатолій Гриценко розповів, що як тільки дізнався про цей підпал, особисто звернувся до начальника районної міліції з прохання порушити кримінальну справу і ретельно провести її розслідування. За його словами, справу порушили і попередні дані свідчать, що це було звичайне хуліганство.


  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG