Доступність посилання

ТОП новини

Питання газу Янукович і Медведєв планують доручити урядам


Президент Віктор Янукович і його російський колега Дмитро Медведєв мають намір доручити урядам України й Росії обговорити співпрацю в газовій сфері. Про це заявив Медведєв після зустрічі з Януковичем у Москві.

«Що стосується співпраці в газовій сфері, то в нас є угоди й контракти, але ми домовилися про те, що ми дамо доручення урядам і міністрам вступити в повноформатні відносини й обговорити співпрацю в енергетичній сфері як у газовому напрямі, так і за іншими енергетичними питаннями», – сказав він.

За словами Медведєва, співпраця двох країн у цьому питанні може принести «користь двом народам» і залучити довгострокові інвестиції у відповідні спільні проекти.

Водночас, як повідомив мiнiстр енергетики Росії Сергiй Шматко, на зустрiчi Дмитра Медведєва та Вiктора Януковича не порушувалася тема цiни на газ.

«Це питання не обговорювалося, i воно обговорюватиметься, можливо, за нового складу уряду України», – сказав Шматко.

Ще ранiше як кандидат на посаду Президента України Янукович заявив про те, що має намiр iнiцiювати створення газотранспортного консорцiуму з реконструкцiї та експлуатацiї української газотранспортної системи.
XS
SM
MD
LG