Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Грузію не збільшувати регіональну напруженість


Європейський Союз закликав у середу Грузію уникати кроків, які збільшували б напруженість у регіоні, після нещодавньої передачі грузинського телеканалу, яка імітувала випуск новин про нове вторгнення до Грузії військ Росії.

Як заявив президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Нікою Ґілаурі, його занепокоїла ця передача.

Керівник грузинського уряду, зі свого боку, запевнив, що справу з тією передачею нині розслідують у Грузії.

Водночас Баррозу підтвердив позицію Європейського Союзу, що Росія має повністю виконати умови мирних домовленостей, укладених після її нападу на Грузію в серпні 2008 року. Серед цих умов, зокрема, допуск міжнародних спостерігачів до самопроголошених Абхазії й Південної Осетії, що їх нині контролює Росія, і виведення з цих грузинських регіонів, що їх Росія визнала за «незалежні держави», всіх російських військ, введених туди після початку вторгнення 2008 року.

У суботу грузинський телеканал «Імеді» з єдиним коротким попередженням на початку випустив в ефір передачу в звичному форматі новин, у якій ішлося нібито про новий напад Росії на Грузію, при цьому в перебігу майже півгодинної передачі, змонтованої як справжні новини, аж до її кінця дальших попереджень, що це все вигадка, не було.
XS
SM
MD
LG