Доступність посилання

ТОП новини

Що означають кадрові перестановки в державі для донеччан?


Донецьк – Найбільше представництво у новій владі отримала Донеччина. Вісім із 29 міністрів новоствореного Кабміну походять з Донбасу. Чи очікують донеччани преференцій для свого регіону у зв’язку з кадровими реформами в Україні?

Донецька еліта очолює частину міністерств, рішення яких є принциповими для регіону. Зокрема, справами вугільної промисловості тепер опікується Юрій Ященко, віце-прем'єром з питань Євро-2012 призначили Бориса Колеснікова. Посаду першого віце-прем'єр-міністра отримав Андрій Клюєв, а питаннями палива та енергетики займатиметься Юрій Бойко.

Масштабна кадрова чистка у Кабміні корисна, як для Донеччини окремо, так і для України в цілому – таку оцінку кадровим реформам дає голова Донецького союзу підприємців Олександр Хряков.

«Подивіться на динаміку змін і призначень. Іде перевлаштування влади, чистка Кабміну. Це позитив, наведення порядку і дії згідно зі здоровим глуздом», – каже пан Хряков.

У перспективі люди з Донеччини забезпечуватимуть певні преференції для регіону.

«І в той час, коли Янукович був Прем’єр-міністром, у Донецьку область значною мірою пішли інвестиції. Так буде і на цей раз. А покращення ситуації у регіоні призведе до покращення ситуації в Україні в цілому», – говорить донецький політолог Кирило Черкашин.

Водночас політолог не заперечує, що у деяких випадках просування інтересів Донеччини означатиме просування інтересів окремих бізнес-структур, які знаходяться не тільки у цій області.

На відміну від місцевої інтелігенції, пересічні донеччани вважають, що їх кадрові пертурбації і державні реформи торкнуться лише опосередковано.

– Чесно кажучи, ми не довіряємо владі – будь-якій. І якихось видимих реформ не буде. Хоча послаблень для нашого регіону очікуємо.

– Будуть реформи чи ні – мені все одно, тому що я фрилансер.

– Хочеться, щоб Віктор Федорович зробив нашу країну більш сучасною, щоб ми не повторювали шлях Росії чи Європи, а щоб йшли своїм шляхом...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG