Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: скасування указів про нагородження Бандери і Шухевича буде незаконним


Екс-Президент України Віктор Ющенко називає незаконною спробу скасувати його укази про присвоєння провідникові ОУН Степанові Бандері та головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу звань Героя України. Про це повідомила речниця Ющенка Ірина Ванникова.

«Останнім часом почастішали спроби штучного розпалювання пристрастей навколо пам’яті цих Героїв. Зчиняється негідна політиків національного рівня метушня, звучать різного роду спекуляції. Все це спрямоване на політизацію питань національної пам’яті і провокує протистояння в суспільстві», – процитувала Ванникова колишнього Президента.

За словами Ющенка, постійне повернення до питання про нагородження Бандери і Шухевича не слугує національним інтересам країни і вельми нагадує спроби реалізувати плани зовнішніх сил щодо дестабілізації ситуації в Україні і збурення громадського протистояння.

«Окрім усього іншого, рішення про нагородження не підлягають відкликанню. Доки своє слово у цьому питанні не скаже Конституційний Суд України, будь-які подібні спроби будуть незаконними», – резюмував Ющенко.

5 березня на спільній з президентом Росії Дмитром Медведєвим прес-конференції в Кремлі Президент України Віктор Янукович пообіцяв до Дня Перемоги розглянути рішення щодо указів про присвоєння Бандері й Шухевичу звань Героя України.
XS
SM
MD
LG