Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі хочуть встановити пам’ятник Сталіну


До 9 травня буде встановлений пам’ятник Йосипу Сталіну у місті Запоріжжі, стверджує секретар Запорізького обкому Комуністичної партії України Олександр Зубчевський.

Про таку заяву представника КПУ повідомляє агентство УНІАН.

За словами Зубчевського, «пам’ятник Йосипу Сталіну – генералісимусу, під керівництвом якого була завойована велика перемога над німецько-фашистськими загарбниками», буде встановлений у Запоріжжі на прохання ветеранів Великої Вітчизняної війни і учасників бойових дій 1941-1945 років.

Зубчевський розповів, що пам’ятник буде напівфігурою у військовій формі із Зіркою Героя, встановленою на постаменті з червоного граніту. Загальна висота скульптурної композиції – близько 3 метрів.

Під час і після установки цей пам’ятник Сталіну, за твердженням Запорізького обкому КПУ, охоронятиметься – планують встановити біля пам’ятника камери відеоспостереження, котрі працюватимуть цілодобово. За словами Зубачевського, «комуністи також готові до всіляких провокацій» і мають намір «дати відсіч» усім, хто спробує перешкодити відкриттю пам’ятника або спаплюжити його.
XS
SM
MD
LG