Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається на участь ЄБРР у модернізації газотранспортної системи


Прем’єр-міністр Микола Азаров за підсумками зустрічі з виконавчим директором Європейського банку реконструкції й розвитку в Туреччині, Східній Європі, на Кавказі й Центральній Азії Олів’є Декампом повідомив, що одним із першочергових завдань уряду є реформа енергетичного сектору, зокрема модернізація газотранспортної системи.

«Для нас це має першорядне значення, особливо з огляду на факт будівництва обхідних газопроводів. Наше завдання – модернізувати систему таким чином, щоб прокачування газу в Європу саме нашим газопроводом стало вигідним, ефективним. Ця робота дуже серйозна, і взаємодіяти з банком для нас важливо», – повідомив Азаров.

У свою чергу, Декамп зазначив, що ЄБРР є партнером України й готовий співпрацювати в різних сферах, зокрема інфраструктурній та енергетичній.

«Ваша пропозиція щодо модернізації ГТС України дуже цікавить нас, рада директорів охоче почує ваш план дій і підходи до цього питання», – сказав він.

Виконавчий директор ЄБРР також зазначив, що новий етап двостороннього співробітництва позитивно вплине на перспективи відносин України з Міжнародним валютним фондом.

З його слів, довгострокове інвестування ЄБРР в Україну – позитивний сигнал для МВФ про те, що банк продовжує співробітництво з державою, незважаючи на складності, зумовлені кризою.
XS
SM
MD
LG