Доступність посилання

ТОП новини

Перша кримінальна справа, пов’язана зі стадіоном у Львові до Євро-2012


Львів – Львівські правоохоронці затримали в Донецьку бухгалтера львівської філії компанії «Азовінтекс», що донедавна була генпідрядником будівництва стадіону у Львові до Євро-2012. Жінка зникла з понад мільйоном гривень.

За інформацією керівництва правоохоронних органів Львівщини, жінка переховувалась у Донецьку. Порушена кримінальна справа за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах». Мова йде про крадіжку, загалом, кількох мільйонів гривень. Відсутність коштів виявили аудитори львівської філії компанії «Азовінтекс» 10 днів тому.

Речник правоохоронних органів Львівщини Денис Харчук зазначив у коментарі Радіо Свобода, що триває слідство у справі затриманої жінки і є всі підстави вважати, що бухгалтер причетна до махінацій з коштами, які були виділені на будівництво спортивної арени у Львові. Затримана особа перебуває в ізоляторі тимчасового утримання і найближчими днями мають вирішити питання про її арешт. Львівські правоохоронці перевіряють усі фінансові справи підприємства, де були виявлені зловживання.

Депутат домагається перевірки від Генпрокуратури


Водночас народний депутат України Володимир Пилипенко домагається від Генпрокуратури «перевірити причетність чиновників львівської міськради і, зокрема, міського голови Андрія Садового до фінансових махінацій під час підготовки Львова до чемпіонату з футболу Євро-2012».

Підставою для депутатського запиту стали результати перевірки міжвідомчої комісії з питань боротьби з корупцією. А саме «неефективна робота чиновників від 2007-го до 2009 року, зокрема, на проектно-кошторисну документацію львівського стадіону витратили понад п’ять з половиною мільйонів гривень. Різні компанії розробили різні проекти і, як виявилось, усі вони не відповідають нормам безпеки», – наголошує парламентарій.

Консультує будівельників іноземець

На сьогодні будівництво спортивної арени у Львові цілком перебуває в управлінні держави і його будують за державні гроші. Ситуація щодо стадіону, за оцінкою УЄФА складна і перебуває у «чорній» зоні ризику. Львів відстає від графіку робіт, встановленого експертами. Щоби поліпшити ситуацію Кабмін змінив генпідрядника – компанію «Азовінтекс на донецьку фірму «Альтком».

А консультує будівництво стадіону у Львові іноземний фахівець, який має досвід роботи. Принаймні, так запевняє віце-прем’єр Борис Колесніков, який обіцяє в коментарях ЗМІ, що до 2 червня, коли заплановане наступне засідання УЄФА, усі побачать прогрес щодо будівництва стадіону у Львові. Критичними об’єктами до Євро-2012 в Україні на сьогодні залишаються, окрім львівського, ще й київський стадіон, а також летовища у Львові та Донецьку.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG