Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську популяризують традицію бойового гопака


У Дніпропетровську в п’ятницю відбувся науково-тренувальний семінар для дітей із бойового гопака, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Захід провели активісти Міжнародної федерації бойового гопака.

«Наша мета – показати дітям, що час можна проводити в русі і отримувати від цього радість і задоволення», – сказав на прес-конференції президент Міжнародної федерації бойового гопака Володимир Пилат.

За його словами, навчання бойовому гопакові дітей та підлітків сприяє розвиткові в них самостійності, поваги до власного здоров’я, до себе, до старших людей.

Як каже Володимир Пилат, в основі таких занять – традиції виховання духу і розвитку тілесної міці, притаманні українському народові.

За його інформацією, майстри бойового гопака наразі проводять своєрідне тестування серед дітей: спершу визначають рівень здоров’я дитини в спокійному стані, потім – під час занять бойовим гопаком і після них.

Тестування проводять за допомогою апаратно-програмного комплексу, який отримав ліцензію Міністерства охорони здоров’я і використовується на кафедрі валеології при Харківському національному університеті.

Дослідження вже провели у Рівненській, Івано-Франківській і Хмельницькій областях. За їхніми підсумками, каже Володимир Пилат, доведено оздоровчий ефект бойового гопака на дитячий організм.

У Федерації кажуть, що заняття бойовим гопаком спрямоване не тільки на зміцнення здоров’я – адже під час навчання діти слухають національну музику, співають українські пісні, танцюють.
XS
SM
MD
LG