Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: урядовців Тимошенко викликають для пояснень, а не допиту


У Генеральній прокуратурі України заявляють, що запрошення представників колишнього складу Кабінету Міністрів до відомства пов’язане з перевіркою використання бюджетних коштів і не є викликом на допити.

«Ніхто нікого не допитує. Допитів немає. Їх просто опитують, ставлять їм питання, вони пояснюють свої позиції – законно-незаконно. От і все, що відбувається», – заявила заступник генпрокурора Світлана Корнякова, відповідаючи на запитання про те, з чим пов’язані виклики членів попереднього складу Кабміну до Генпрокуратури.

При цьому вона пояснила, що наразі відомство проводить перевірку дотримання бюджетного законодавства, зокрема, ґрунтуючись на результатах, отриманих Контрольно-ревізійним управлінням.

Раніше газета «Дело» поширила інформацію про те, що надавати свідчення у справі про збільшення статутного капіталу НАК «Нафтогаз України» до Генеральної прокуратури запрошувалися екс-міністр палива та енергетики Юрій Продан, його колишній перший заступник Олег Бугайов, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, а також колишній глава НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина.

Видання повідомило, що Генпрокуратура засумнівалася в законності збільшення статутного капіталу НАК «Нафтогаз України» на 12 мільярдів гривень. Цю додаткову емісію 23 лютого минулого року ініціював Кабінет міністрів Юлії Тимошенко. Збільшення статутного капіталу тоді дозволило «Нафтогазу» вчасно розплатитися з «Газпромом» за російський газ.
XS
SM
MD
LG