Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ посилює контроль в аеропортах через поліомієліт у Таджикистані


Міністерство охорони здоров’я України посилило епідеміологічний контроль в аеропортах у зв’язку з епідемією поліомієліту в Таджикистані.

Як повідомила прес-служба міністерства, зокрема, посилений контроль за пасажирами повітряних суден, що прибувають із ендемічних країн (Індія, Пакистан, Афганістан, Нігерія) і країн, де зафіксовані випадки захворювань поліомієлітом (Сенегал, Мавританія, Ангола, Малі, Чад, Сьєрра-Леоне, Гвінея, Ліберія, Буркіна-Фасо, Камерун, Таджикистан).

Крім того, МОЗ інформує туристичні фірми, екіпажі літаків і працівників аеропортів про епідемічну ситуацію в Таджикистані, заходи особистої профілактики та про виявлення хворих з відповідними симптомами.

Міністерство просить людей, які повертаються з Таджикистану та інших пандемічних країн, а також тих, хто контактував з жителями цих країн, при погіршенні стану здоров’я негайно звертатися до лікаря.

Поліомієліт – гостре інфекційне захворювання переважно дитячого та підліткового віку, що вражає центральну нервову систему, у першу чергу спинний мозок, і іноді спричиняє параліч.
XS
SM
MD
LG