Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв промовчав про документи, які планують підписати з Москвою – опозиція


В опозиції заявляють, що уряд представив у Верховній Раді не ті угоди, які насправді будуть підписані між Україною і Росією. Про це заявив народний депутат фракції БЮТ, голова опозиційного уряду Сергій Соболєв, коментуючи виступ першого віце-прем’єра Андрія Клюєва про перебіг переговорів з підготовки міждержавних угод, запланованих до підписання під час візиту президента Росії Дмитра Медведєва до України 17-18 травня.

«Ми вважаємо, що ці п’ять угод це не є тим переліком угод, який дійсно готується далі на підписання. Ми хотіли б отримати угоди реальні, по яким отримали доручення відповідні міністерства і які опрацьовуються. Виходячи з того, на якому рівні вони будуть розвиватися, і будуть ухвалені нами рішення», – сказав Соболєв.

За його словами, насправді планується підписання кількох угод, про які у своєму виступі ні слова не сказав Клюєв, зокрема, щодо об’єднання «Нафтогазу» і «Газпрому», про створення спільного підприємства на базі українських атомних електростанцій, що передбачає можливість спільної експлуатації українських уранових родовищ. За інформацією депутата, йдеться і про можливість підписання угод, які стосуються української авіаційної промисловості.

«Ми переконані, що 17 числа знову з-під поли будуть витягнуті документи, якими не володіє ні уряд України, ні Президент України, але які вже написані і в Кремлі, і в Москві. Ці документи підписуватиме українська сторона, а потім лише будуть пояснення, чому це потрібно було зробити», – підсумував Соболєв.

На засіданні парламенту в середу перший віце-прем’єр Андрій Клюєв повідомив, що 17-18 травня під час візиту в Україну Президента Росії Дмитра Медведєва планується підписати п’ять угод. Це документи про демаркацію українсько-російського кордону, про співпрацю в галузі використання та розвитку навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, про співпрацю міністерств освіти і науки, міністерств культури та про міжбанківську співпрацю Укрексімбанку та російського «Банку ВТБ».
XS
SM
MD
LG