Доступність посилання

ТОП новини

Головою комітету з Регламенту призначили регіонала Макеєнка


Верховна Рада відкликала з посади голови парламентського комітету з питань Регламенту, депутатської етики й забезпечення діяльності парламенту голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова й обрала на цю посаду депутата-регіонала Володимира Макеєнка.

За ухвалення проекту постанови проголосувало 244 депутати за мінімально необхідних 226.

Під час обговорення проекту постанови депутати від фракції БЮТ Олег Ляшко й Сергій Соболєв, а також від фракції НУНС Анатолій Матвієнко обурилися тим, що на посаду голови Регламентного комітету висувається представник коаліції. За їхніми словами, згідно із законом про Регламент на цю посаду мали обрати депутата від опозиції.

Єфремов, що доповідав про проект постанови, заявив, що ПР готова поступитися цим комітетом, якщо БЮТ запропонує натомість керівництво в іншому комітеті, наприклад, із закордонних справ, економічної політики або боротьби з організованою злочинністю.

Своїм рішенням Верховна Рада також звільнила Макеєнка з посади першого заступника голови бюджетного комітету й обрала на неї депутата Владислава Лук’янова (ПР).

Регламент парламенту забороняє головам фракцій займати керівні посади в парламентських комітетах. 12 березня фракція Партії регіонів обрала своїм головою Єфремова.
XS
SM
MD
LG