Доступність посилання

ТОП новини

Троє підозрюваних львівських податківців потрапили у шпиталь


Львів – Усі троє працівників податкової адміністрації Сихівського району Львова, яких підозрюють у хабарництві, перебувають у шпиталі. Про це повідомив головний міліціонер Львівщини генерал-майор Михайло Цимбалюк. Податківців звинувачують у тому, що вони вимагали у підприємця дві тисячі доларів США. Ця справа здобула великий розголос в Україні, адже серед підозрюваних і сестра народного депутата України від опозиції Андрія Парубія, який називає справу сфабрикованою.

Троє працівників податкової перебувають у різних львівських шпиталях. В усіх різко погіршився стан здоров’я під час допитів у кабінеті слідчого. Начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-майор Михайло Цимбалюк, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заявив, що слідчі тепер допитують підприємців, яких податківці немовби змушували давати хабарі.

«Обласна прокуратура порушила кримінальну справу. Відпрацьовують заяви усіх тих підприємців, від яких вимагали хабар. Справою займаються слідчі прокуратури», – зауважив Цимбалюк.

Парубій: «За кожні неправдиві вислови я подаватиму у суд»

Перший заступник голови Державної податкової адміністрації України, начальник Податкової міліції Віктор Шейбут у четвер заявив, що інформація про здирництво надійшла в управління внутрішньої безпеки. За його словами, всі матеріали передали до Генпрокуратури, яка порушила кримінальну справу за статтею «отримання хабара».

Водночас брат підозрюваної, парламентар Андрій Парубій заявив Радіо Свобода, що позиватиметься з Віктором Шейбутом, який подає неправдиву інформацію. Андрій Парубій стверджує, що порушена кримінальна справа за фактом «замаху на отримання хабаря» і не доведено, що його сестра брала хабар.

«Жодного факту проти моєї сестри у них просто немає. Ще місяць-два – і все закриється, бо в них немає доказів. От підкинуті гроші, оце і єдиний доказ. Але яке воно має відношення до моєї сестри? Таке враження, що вони тепер намагаються якось пояснити і оправдати свої дії. За кожні неправдиві вислови я подаватиму у суд, щоб захисти свою честь і гідність».

Олена Парубій і Микола Герман – однокласники

Олена Парубій перебуває у шпиталі без охорони. Як підтвердив Радіо Свобода Андрій Парубій, його сестра є однокласницею заступника міністра з надзвичайних ситуацій Миколи Германа, сина заступника глави Адміністрації Президента.

Саме Ганна Герман, як вона сама визнала, у вівторок телефонувала керівництву львівської міліції з проханням дати дозвіл сестрі Парубія лягти до лікарні. Після цього представники БЮТ закликали Герман подати у відставку через «грубе втручання» в роботу правоохоронців.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG