Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура допитує опозиційних депутатів


Під час подій у Верховній Раді 27 квітня 2010 року
Під час подій у Верховній Раді 27 квітня 2010 року
Сьогодні вранці 12 із 17 народних депутатів групи «За Україну!» прийшли за викликом до слідчого відділу прокуратури Києва для надання свідчень у справі про події 27 квітня в парламенті.

Серед них В’ячеслав Кириленко, Лілія Григорович, Іван Стойко, Ярослав Кендзьор, Андрій Парубій, Григорій Кульчинський, Зіновій Шкутяк, Володимир В’язівський, Ксенія Ляпіна, Станіслав Аржевітін, Володимир Карпук.

«Ми прийшли практично всім складом депутатської групи «За Україну!» на допит у справі захисту українських інтересів, тому що, очевидно, нас допитуватимуть сьогодні у справі, як ми захищали свої ряди під час подій «чорного вівторка», а значить, як ми захищали погляди своїх виборців, захищали Україну. Ці всі речі будемо доповідати прокуратурі і переконані, що справедливість восторжествує, якщо буде об’єктивний розгляд всієї справи, в усій її повноті по подіях 27 квітня в українському парламенті», – заявив Кириленко на вході до будівлі слідчого управління прокуратури.

Відповідаючи на запитання, чи виробили депутати єдину схему відповідей, Кириленко це заперечив, наголосивши, що така схема не потрібна, оскільки «ми говорити будемо правду, все, як було».

Разом із тим він зауважив, що в разі необхідності кожному з депутатів може бути наданий юридичний захист відомих правників.

Кириленко: допит не був упереджений

«Питання були різноманітного характеру, і я не можу сказати, що вони мають якийсь упереджений характер», – заявив В’ячеслав Кириленко після допиту в слідчого.

На його думку, оскільки на допит сьогодні викликали майже всю депутатську групу «За Україну!», то упродовж одного дня не встигнуть опитати всіх депутатів і допити можуть продовжитися завтра.

Депутатів допитують як свідків. 18 травня прокуратура Києва викликала депутатів групи «За Україну!» В’ячеслава Кириленка, Ксенію Ляпіну, Володимира В’язівського, Лілію Григорович, Володимира Карпука й Івана Стойка для надання свідчень щодо подій у парламенті 27 квітня.

Депутат Карпук поскаржився прокуратурі на регіоналів, які його побили

Народний депутат від групи «За Україну!» Володимир Карпук подав заяву до Генпрокуратури та прокуратури міста Києва щодо заподіяння йому тілесних ушкоджень депутатами з Партії регіонів у Верховній Раді 27 квітня.

Про це, як повідомляє сайт партії «За Україну!», депутат сказав сьогодні після допиту в прокуратурі.

Згідно з повідомленням, Карпук долучив до заяви висновок медиків, які підтверджують завдання йому травм. «У мене виявлена краніо-лицева травма, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку і закритий перелом кісток носа зі зміщенням», – повідомив Карпук.

«Я вимагаю, щоб була порушена кримінальна справа проти тих депутатів з Партії регіонів, які завдали мені тілесних ушкоджень», – сказав депутат.

Також він долучив дані висновки медиків до кримінальної справи, за якою сьогодні допитували його та інших депутатів групи «За Україну!».

«Щодо самого допиту, то все-таки відчувається однобічна спрямованість у розслідуванні, – сказав парламентар. – Звинувачують депутатів із групи «За Україну!» і при цьому ніяких звинувачень не висувають до депутатів із Партії регіонів. І я думаю, що ніхто з них на допитах не був».

27 квітня у Верховній Раді під час розгляду питання про ратифікацію угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України у сесійній залі парламенту сталися сутички між народними депутатами.

Прокуратура Києва 28 квітня порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, вчиненого групою окремих народних депутатів України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG