Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина налагоджує зв’язки зі сходом України


Консульство Угорської республіки в Україні
Консульство Угорської республіки в Україні
Офіс почесного консульства відкрили у приміщенні торгово-промислової палати. Очолив дипломатичну установу луганець Сергій Кириченко.

Його почесні консульські функції поширюватимуться також на Донецьку область.

За словами Почесного консула, наразі в структурі зовнішньоекономічного обігу Луганщини та Угорщини веде перед продукція металургії,
хімії, машинобудування, текстиль.

Першочергове завдання – збільшити експорт

Почесний консул Сергій Кириченко
Щоправда, за останні роки обсяги торгівлі між Угорщиною та Луганською областю значно знизилися. В цьому році експорт із Луганщини зменшився майже всемеро – до трьох мільйонів доларів США.

Завдання консульства – посприяти економічній співпраці, вважає Почесний консул Сергій Кириченко.

«Я бачу за першочергове завдання збільшити експорт українських підприємств (до Угорщини) і присутність угорського бізнесу тут із метою реанімації промислових галузей, налагодження нових зв’язків», – сказав він.

Як повідомив директор луганської торгово-промислової палати Геннадій Болдир, угорських бізнесменів ознайомлять із промисловим потенціалом регіону і запропонують долучитися до проекту субконтрактації.

«Субконтрактація передбачає, щоб між нашими підприємствами, які мають певні незавантажені виробничі потужності, і підприємствами-замовниками з Угорщини були встановлені виробничі зв’язки. В основному це машинобудування, металообробка, ливарне виробництво», – зазначив Геннадій Болдир.

Угорські вина – на український ринок


Також у торгово-промисловій палаті очікують на допомогу Угорщини в організації навчальних програм для українських менеджерів великого і середнього бізнесу. А серед угорських інтересів – просування на українських ринок своїх знаменитих токайських вин.

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь
Між тим Посол Угорщини в Україні Андраш Баршонь заявив, що розраховує на співпрацю не лише в економічній, але і в гуманітарній сфері. На його думку, угорці та жителі сходу України недостатньо знають один про одного.

«Треба подумати над тим, щоб кожен рік – можливо, це трохи амбіційно – кожен рік проводити фестиваль Угорщини тут і фестиваль Луганщини у нас, в Угорщині», – сказав він.

У галереї мистецтв обласного художнього музею Посол і Почесний консул відкрили виставку картин угорської художниці Ері Мадяр та експозицію робіт із угорського фестивалю карикатур.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG