Доступність посилання

ТОП новини

США-Росія: спільні авіаційні маневри проти тероризму


Американський літак раннього попередження й контролю АWACS
Американський літак раннього попередження й контролю АWACS

Нью-Йорк – Розпочинаються перші спільні військово-повітряні маневри за участю авіації Сполучених Штатів і Росії. Згідно із заявою Північноамериканського командування аерокосмічної оборони, мета маневрів під умовною назвою Vigilant Eagle, тобто «Пильний орел», – відпрацювати координацію спільних дій на випадок повітряного тероризму.

Домовленість щодо проведення маневрів підписали президенти Сполучених Штатів і Росії. За планом спільних американо-російських маневрів, пропонується імітація захоплення терористами американського пасажирського лайнера, що вилетів з Аляски курсом на Далекий Схід.

Диспетчери марно намагалися зв’язатися з літаком. За сценарієм, виникає ситуація, коли американські та російські реактивні винищувачі повинні злетіти, відповідно з авіабази Ілмендорф на Алясці та з Хабаровська. Завдання винищувачів – за допомогою спеціальних американських літаків раннього попередження й контролю АWACS оточити й супроводжувати авіалайнер.

Участь у маневрах братиме також канадська авіація, оскільки американські аерокосмічні оборонні системи, як також командування, спільні з Канадою.

Передбачається розігрування двох варіантів захоплення і контртерористичних дій, перший – у рейсі з Аляски на Далекий Схід, другий – з Далекого Сходу на Аляску.

У заяві Північноамериканського командування аерокосмічної оборони, зокрема, говориться, що «Спільні маневри просувають нас до розвитку співробітництва між (російською) військовою авіацією і командуванням аерокосмічної оборони для запобігання можливим загрозам повітряного тероризму. Ці маневри дають нам можливість виявляти, ідентифікувати, наздоганяти й перехоплювати авіалайнер, коли він перетинає міжнародні кордони».

Військово-повітряні маневри за участю авіації Сполучених Штатів і Росії триватимуть до 14-го серпня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG