Доступність посилання

ТОП новини

Україна – Нідерланди: випробування команди Маркевича


Київ – У середу в Донецьку футбольна збірна України проведе четвертий поєдинок під керівництвом головного тренера Мирона Маркевича. Попередні три товариські матчі українці виграли у команд Литви, Румунії і Норвегії.

Перемогти цього разу буде складніше, оскільки «синьо-жовті» прийматимуть збірну Нідерландів, яка місяць тому стала срібним призером чемпіонату світу у Південній Африці.

Збірна України не матиме повноцінного тренувального збору перед матчем з віце-чемпіонами світу: лише вчора завершився черговий тур у національному чемпіонаті, сьогодні футболісти зберуться на тренувальній базі в Кончі-Заспі під Києвом, а вже завтра ввечері вилетять до Донецька. Через це Мирон Маркевич ставить перед командою помірні завдання: «Постаратись показати хороший футбол, хоча будуть знову зміни в складі, в такому складі ми будемо грати вперше».

Тренер нарікає на травми, через які не зіграють з голландцями кілька провідних виконавців.

Головний тренер збірної Нідерландів Берт ван Марвійк вирішив не викликати на матч з українцями жодного з гравців, що виступали на чемпіонаті світу. Та Мирон Маркевич не вважає, що суперник від цього став слабшим: «То є найближчий резерв, вони вже стукаються у двері збірної, всі кваліфіковані футболісти. Повірте мені, в Голландії можна три однакових за силою збірних скласти. Ми не звертатимемо увагу, хто проти нас грає, нам головне наша гра».

Поки що важко говорити про стратегію

Як господар Євро-2012 збірна України позбавлена потреби брати участь у відбірному турнірі. Це суттєво змінює принципи підготовки до змагання.

Та Мирону Маркевичу поки що важко говорити про стратегію цієї підготовки, оскільки він ще не може розраховувати на гравців молодіжної збірної, які мають прекрасні шанси виграти відбірний турнір своєї континентальної першості 2011 року: «Найближчі чотири матчі ми їх (у складі національної команди) не побачимо. Якщо «молодіжна» потрапить до фіналу, теж є свої проблеми. Тому мені поки що важко говорити про стратегію. Основне – це максимально взяти тих людей, які відповідають рівню збірної».

2010 року для визначення кола цих виконавців головний тренер збірної України Мирон Маркевич після зустрічі з голландцями матиме ще три тренувальних збори і чотири поєдинки. 4 вересня «синьо-жовті» зіграють з поляками, а 7 вересня з чилійцями. У жовтні українцям протистоятимуть канадці, також восени планується зустріч із уругвайцями, які на чемпіонаті світу дійшли до півфіналу.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG