Доступність посилання

ТОП новини

Львів, Донецьк, Харків і Київ в очікуванні інспекторів УЄФА


Львів – Львів, Донецьк, Харків та Київ готуються до візиту генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно. Протягом 11–12 серпня експерти УЄФА мають ознайомитися з підготовкою міст до Євро-2012. Першим зустріне гостей Львів. Чи не осоромиться місто з підготовкою до футбольного чемпіонату?

Це перший візит новообраного генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно до України. У Львові він має побувати на головних об’єктах до Євро-2012: будівельному майданчику стадіону, на місці будівництва нового терміналу львівського летовища. Також огляне фан-зону, розташовану неподалік оперного театру, спілкуватиметься з місцевою владою і представниками українського уряду. Адже саме держава фінансує усі головні об’єкти до фінального турніру Євро-2012, а львівська мерія, по суті, уже не несе жодної відповідальності за підготовку до чемпіонату.

Передусім представників УЄФА цікавитиме те, чи місто дотримується усіх встановлених графіків щодо виконання робіт. Тим часом урядовці постійно запевняють, що українські міста дотримуються усіх термінів.

Футбольні фани уже цікавляться готелями у Львові

Керівник Департаменту з підготовки Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний наголошує, що візит експертів УЄФА є радше ознайомлювальний. Бо на сьогодні уже не стоїть питання про позбавлення України права приймати футбольний турнір у 2012 році, а мова йде лише про якість підготовки усіх об’єктів, створення належних умов перебування у Львові як для команд і VIP-персон, так і вболівальників. Тому нині місто налагоджує співпрацю з європейськими туристичними фірмами, щоб інформувати футбольних фанів через інтернет про місця в готелях, дозвілля і транспортне забезпечення. Адже 90 відсотків туристів, які прибудуть до України, шукатимуть інформацію саме через інтернет. Уже чимало людей бронюють місця в готелях.

Якщо до готельної інфраструктури у Львові УЄФА не має зауважень, то цього аж ніяк не скажеш про спортивні тренувальні бази, яких бракує. Проблемою залишається і побудова магістралей міжнародного сполучення. Уряд лише обіцяє виділити гроші на будівництво доріг. Якщо не буде належного і швидкісного транспортного сполучення Львів-Трускавець, курортне містечко може залишитись поза увагою футбольного турніру.

ЗМІ матиме обмежений доступ до представників УЄФА

У вересні заплановане засідання Наглядової ради Євро-2012, на якому мають обговорити проблеми усіх українських і польських міст, котрі прийматимуть футбольний чемпіонат, і підготують звіт про стан справ у обох країнах, вироблять свої рекомендації.

Після Львова, 11 серпня, делегація УЄФА відвідає Донецьк, а наступного дня Харків та Київ. До слова, доступ представників ЗМІ до представників УЄФА у Львові обмежений.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG