Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012: чи є альтернатива залізниці в Донецьку?


Так виглядає сьогодні майбутній аеропорт у Донецьку
Так виглядає сьогодні майбутній аеропорт у Донецьку

Донецьк – Віце-прем’єр- міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков незадоволений підготовкою Донецької залізниці до чемпіонату з футболу і запропонував змінити керівників підприємства. Про це він заявив учора під час робочої поїздки до Донецька. Попри звинувачення, донецькі залізничники переконують, що за власні кошти провели реконструкцію важливих для області шляхів.

Керівництво Донецької залізниці неодноразово скаржилось на відсутність приватного інвестора для реконструкції залізничної станції «Донецьк». Хоча ремонт приміщення відбувається за кошти «Укрзалізниці», віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков розкритикував роботу донецьких залізничників.

«Укрзалізниця»– одна з найбагатших організацій країни. І тому, якщо вони не змогли знайти інвестора, то держава має шукати нових керівників для залізниці. Якщо хтось сміливий знайдеться, хто поїде дивитись футбол в Україну на потязі, то він заслуговує на окрему відзнаку», – сказав Борис Колесніков.

Донецькі залізничники стверджують, що діють у межах програми підготовки до Євро-2012, за яку відповідає «Укрзалізниця». Через те, на їхню думку, обвинувачення віце-прем’єра стосуються не донеччан, а підприємства в цілому, сказав Радіо Свобода речник організації Володимир Селиванов.

«Підготовка до Євро-2012 – це комплексна програма «Укрзалізниці», яку курує саме «Укрзалізниця». Ми виконуємо завдання, які нам дають. Зараз ми ведемо роботи на ділянці Лозова-Слов’янськ. Також тривають роботи з реконструкції вокзального комплексу станції «Донецьк». За цей час, від початку програми, ми використали 147 мільйонів гривень», – відзначив залізничник.

Надія на недобудований аеропорт

Борис Колесніков не в захваті від підготовки Донецька до Євро-2012
Між тим, Борис Колесніков зазначив, що, на щастя для уболівальників і керівництва підприємства, залізниця не є об’єктом прискіпливої уваги УЄФА, бо більшість гостей користуватиметься повітряним транспортом. Саме тому зараз у Донецьку форсованими темпами будують новий аеровокзал. Хоча й тут Борис Колесніков знайшов об’єкт для критики. Схема руху пасажирів видалась йому надто складною. Окрім цього, за словами урядовця, майбутній аеропорт відчуває брак персоналу і новітніх технологій.

За півроку донеччани звели лише каркас будівлі аеровокзалу. Чи встигнуть його добудувати до 2012 року? УЄФА в цьому питанні налаштоване позитивно.


«Якщо говорити серйозно, то головним ворогом практично всіх проектів сьогодні є час. Це вимагає додаткових зусиль усіх учасників процесу підготовки не лише Донецька, а й всієї України. Інших проблем, пов’язаних із специфікою будівництва, немає», – розповів директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Донецьк, за попередніми даними, прийматиме чверть фіналу єврочемпіонату з футболу. Наразі невизначеність із транспортними питанням є головним каменем спотикання у підготовці до Євро-2012, до якого, до речі, залишилось трохи більше, ніж півтора року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG